Erasmus Universiteit - Rotterdam

erasmus.jpg

Voor BAM Bouw & Techniek BV uit Bunnik hebben we voor de Erasmus Universiteit in Rotterdam een luchtgekoelde Propaan (R290) koelmachine mogen leveren. De R290 koelmachine voedt de koelinstallatie van de serverruimte voor koeling in de winterperiode. In de zomerperiode wordt de serverruimte gekoeld middels de WKO-bron. Het werkgebied van deze R290 koelmachine ligt tussen de -15°C en +45°C buitentemperatuur.

De R290 koelmachine is voorzien van een Frascold zuigercompressor uitgevoerd met een externe frequentie regelaar, verder is de machine voorzien van EC-ventilator.

De R290 koelmachines en warmtepompen worden door ons af fabriek standaard voorzien van LED-schakelkast verlichting, een service WCD (230V), een noodstop en een audio en visueel alarmsysteem ten aanzien van de veiligheid in geval van lekkage van het koudemiddel. Verder dient de machine de worden voorzien van een 2e “nood” E-voeding voor het sluiten van het expansieventiel wanneer de unit in alarm gaat bij emissie van koudemiddel. De schakelkast wordt eveneens voorzien van een eigen verwarming met thermostaat ten behoeve van het tegengaan van condensvorming in de schakelkast.

Geleverde producten:
1 stuks (30 kW bij 38°C koel) luchtgekoelde R290 koelmachine